Som en soluppgång

I Sakarias lovsång i Lukasevangeliet 1:67-79 finns orden om att Jesus  skall komma till oss som en soluppgång för dem som är i mörkret och i dödens skugga.
Solen är en gammal Kristusbild. Tänk att varje morgon med soluppgång påminnas om den uppståndne Jesus.
En påminnelse om att det var på påskdagens morgon Jesus uppstod.  En påminnelse om att han lever i dag och att det alltid går mot ljuset.
I öster stiger solen upp sjunger vi. Därför är många kyrkors kor vända mot öster. I soluppgången i öster uppstod Jesus och hans återkomst sker därifrån.
 Jesus är vår soluppgång. Jesus är solen i våra liv, som lyser upp vårt inre, som värmer det frusna och sorgsna inom oss och som tänder hoppets och trons låga.


Silver

I dagarna är det 25 år sedan jag ordinerades till pastor i Svenska missionsförbundet. Det stämmer till eftertanke. De flesta av dem åren har jag varit i aktiv tjänst.

Under kyrkokonferensen träffades vi, halva styrkan som gick sista året tillsammans på Teologiska seminariet. Vi åt gott och så fick vi var och en berätta - hur blev de 25 åren -

Människors berättelser griper tag och när man har något gemensamt så gör det ännu mer med oss. Jag lyssnade på mina vänner och gav min berättelse. Det blev en gripande och stark kväll. förundran, glädje, sorg och bekymmer, ovisshet och förhoppningar.

Det kändes stort att få vara med och dela livet med ordinationsvännerna. Tack till er var och en! Jag hoppas vi kan träffas till en liknande samling om fem år.



RSS 2.0