Frukost och fyllningar

I går upptäckte jag något hårt i filen på frukosten. Är det något som hamnat i muslin? Nej det var en fyllning som bara lossnat. Det kändes som det inte bara var en flisa utan en större bit.

Jag gjorde inte som mamma Karin. En gång när vi skulle åka på bilsemester på det ljuva 60-talet hände följande. I bilen vi fått låna låg ett paket Toy. Karin bjöd runt och med en gång så hände det. En stor fyllning hade  lossnat när hon skulle ta det lugnt med Toy.  Vad skulle hon göra? Goda råd var dyra. Det fanns inte tid för tandläkarbesök. Vi måste iväg. Men det fanns en lösning.  Det fanns Karlssons Klister. Karin satte dit fyllningen med det klistret.  Genialt. Semestern var räddad.  Självfallet fick hon bannor av sin tandläkare vid nästa besök där.  Det var helt oacceptabelt.

Nåväl, jag ringde tandläkaren. Jag har flyttat så jag fick ringa upp närmaste i Öxnehaga. Det skulle dröja ett tag innan jag kunde komma. Men om jag var beredd så kunde jag få en tid i händelse av avbokning.

I morse när jag satt och åt frukost, ett dygn senare, ringde telefonen. Kan du komma kl nio?. Vi har fått en avbokning.  Det var om tio minuter. Ja visst jag kommer. Det var som liknelserna i Nya testamentet att vara beredd när husbonden kommer hem eller när brudgummen kommer. Så skyndade jag mig till tandläkaren och fick tanden åtgärdad. Finemang. 750:- kr kostade det. Nog hade det blivit billigare med Karlssons Klister.


RSS 2.0