Inga bekymmer

 Matt 6:31-34

Jesus ger oss uppmaningen att vi inte ska göra oss några bekymmer.  Men det gör vi ändå. Det är mänskligt. Det är inte meningen att problemen och frågorna fullständigt ska övermanna oss. Hur ska vi då göra?
Jesus ger oss en nyckel till hur vi ska hantera allt det som oroar och gnager i vårt inre. Han säger att vi först ska söka Guds rike och hans rättfärdighet. Hela tiden i varje ny livssituation får vi komma med det vi bär på till Herren Jesus och hans kors. Gud har lovat bära både oss och bördan. Jesu kors lyser upp våra liv och vi kan få nya perspektiv. Vi får lära oss att lägga allt i hans händer och lita på löftet att Gud tar hand om oss. Svårt men Gud vill hjälpa oss.

Ikoner

Guds Moder av Igor.   Ömhetens Guds Moder.  Målad 2005.Jesus Kristus av icke-människohand gjord.  Målad 2006.Aposteln Andreas. I ortodox tradition har han tillnamnet den först kallade. Andreas var den första lärjungen Jesus kallade. Han gick hem och berättade för sin bror Simon Petrus. Vi har funnit Messias sa Andreas. Han tog med brodern till Jesus. Den här ikonen målade jag sommaren 2001.

Jag började måla ikoner 1999. I helgen deltog jag i en konstrunda KOnstanten. 20 konstnärer runt sjön Anten deltog. Jagt visade mina ikoner. Här ser ni tre av dem, Guds Moder av Igor, Kristus av icke-människohand gjord och Helige Andreas, den först kallade.

Tala om din tro

Apg 4:20 står det: Vi kan inte tiga med vad vi har sett och hört. Det var Petrus och Johannes som sa det. De bara måste få berätta vad som hänt, att Jesus var uppstånden. Den vissheten och den helige Ande gav dem en oerhörd kraft att förkunna budskapet i ord och handling. Många berättar säkert en hel del vad man är med om men ibland verkar det som man går till gudstjänst, upplever den som god och välsignad, man går hem, men man berättar inget för någon. Visst ska vi begrunda som Maria gjorde men lika viktigt är att vi talar med varandra när vi varit med om något positivt i vår tro och i församlingen. Vi ska tala med varandra när gudstjänsten har betytt något, när sången och predikan förmedlade något, när det kort sagt var bra.
 

RSS 2.0